Uncategorized

Ogovaranje Ljubiše Ristića

Nekolicina Subotičana se večeras uputila ka Somboru na pozorišnu predstavu „Ogovaranje“ u režiji Ljubiše Ristića. „Ogovaranje“ je nastalo u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombora i festivala Grad Teatar Budve. Lokalni glumački ansambl u ovom spektaklu upotpunjuju i predvode vedete post-yu pozorišne scene Miodrag Krivokapić i Ana Kostovska.

Ogovaranjem, po dramskom tekstu Nebojše Romčevića, Ristić je prekinuo gotovo decenijsku pauzu na umetničkoj, kazališno – pozorišno – gledališno – teatarskoj sceni. Uz dramu o malo poznatom glumcu Bogoboju Rucoviću, Ristić je u svom poznatom stilu ponudio igranu hrestomatiju prevoda kapitalnih Šekspirovih dela Laze Kostića, ali i odraze i prikaze nacionalnih, političkih i prosto ljudskih nedoumica i nedorečenosti koje se prelamaju nad balkanskim državicama već duže od jednog veka.

Predstava tako komunicira sa publikom na više nivoa, smelo zalazeći ispod trešholda umišljenih kulturnih potreba i kapaciteta publike, izlazeći izvan jezičkih i žanrovskih odrednica, a pre svega nudeći publici jedan dobar kulturni šou, kakav u našem selu davno nismo gledali.

Similar Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *